Gemmotherapie

Gemmotherapie is een vorm van fytotherapie. Het is afgeleid van het Latijnse woord ‘Gemma’ wat ‘knop’ betekent. Voor de bereiding van kruiden- en plantenextracten worden namelijk alleen de jonge knoppen en delen van een plant gebruikt die nog volop in groei verkeren. Deze bevatten een hoge concentratie werkzame stoffen.

Door inname van de juiste kruiden- en plantenextracten kan u uw lichaam ontgiften en heel gericht de uitscheidingsorganen extra aandacht geven. Blokkades in het natuurlijke ontgifigingsproces van uw lichaam worden op die manier opgeheven. Het zelfhelend vermogen wordt gestimuleerd en uw lichaam wordt weer in balans gebracht.

Aan de hand van uw klachten en problemen beoordeel ik welke (combinatie van) kruiden- en/of plantenextracten het beste voor u zullen werken.

Wordt deze behandeling vanuit een natuurgeneeskundig consult voorgeschreven dan kan deze behandeling voor een gedeelte vergoed worden door je zorgverzekering als je aanvullend verzekerd bent.

Geïnteresseerd? Vraag dan nu vrijblijvend een consult aan!

Behandelingen worden uitgevoerd door een gediplomeerd natuurgeneeskundige en masseuse aangesloten bij de NWP. De NWP is een beroepsvereniging voor natuurgeneeskundigen.