Wandeltherapie

Raadgever in, met en door de natuur!

Pijn door eenzaamheid of ziekte, het verlies van een partner of twijfels over uw relatie. Ik zie vaak dat mensen hun dierbaren niet willen belasten met hun problemen. Toch geeft een goed gesprek verlichting en biedt het steun.

Als wandeltherapeut bied ik u een luisterend oor en ga ik letterlijk met u de natuur in om uw vragen en problemen te bespreken en tot heldere inzichten te komen. In de natuur komt u namelijk gemakkelijker bij uzelf en tot de kern van uw probleem. Dit kan individueel of in een groep.

Hoe werkt dat?

Langs velden en door bossen lopen we naast elkaar, zodat we elkaar niet aan hoeven te kijken. Dat maakt een diepgaand gesprek voor sommige mensen laagdrempeliger.

Neem de pracht van de natuur in u op met al uw zintuigen: de bomen, de vogels, de wind en de zon. Ervaar het positieve effect op uw gesteldheid: rust, kalmte en ontspanning. Dit is zo belangrijk, omdat dan de heldere inzichten naar boven komen. Als een frisse wind door uw gedachten. Op die manier kunnen we dieper ingaan op uw vragen en problemen en kan er daadwerkelijk verandering worden aangebracht of een focus gelegd worden op de toekomst.

Onderweg stel ik vragen, doen we oefeningen en zoeken we naar toepasselijke metaforen in de natuur. De natuur is namelijk een geweldige spiegel!

Na de eerste wandeling bespreken we in goed overleg of we een vervolgtraject ingaan.

Groepstherapie

Een wandeling door de natuur onder begeleiding is tevens geschikt voor het herstellen van het evenwicht binnen een familie of een vriendengroep na pijnlijke of traumatische ervaringen. Of wilt u als collega’s meer in teamverband kunnen samenwerken?

Tijdens de wandeltherapie zullen we ingaan op verschillende onderwerpen en hebben we aandacht voor de hulpvraag van de hele groep. Gezamenlijk stellen we doelen op en bespreken we manieren om deze te bereiken.

Een luisterend oor, het hart luchten en de kalmte van de natuur vormen een goed recept voor een eerste stap in de richting van een groter en duurzamer geluk.

Geïnteresseerd? Neem dan nu vrijblijvend contact op!

Tarieven
Een wandeling van een uur kost:         €104,-
Een coachingstraject van vijfmaal kost:     €454,-
Een coachingstraject van tienmaal kost:     €904,-